Monday, October 26, 2020

Концерн Volkswagen Group може продати не лише Bugatti, але і Lamborghini

 Volkswagen Group може продати відразу кілька належних йому автомобільних брендів, які не орієнтованих на масові автомобілі

Volkswagen має намір поступово змістити акценти в модельних лінійках входять в концерн брендів на користь електрокарів. Для цього компанії потрібні додаткові кошти, і, як заявили агентству в вищому керівництві компанії, Volkswagen вже знаходиться в пошуку джерел фінансування.

Один з можливих варіантів - це продаж компаній, що спеціалізуються на малотиражних суперкарі. Змінити власників можуть бренди Bugatti і Lamborghini . Крім того, концерн Volkswagen не виключає можливості позбутися від мотоциклетної компанії Ducati, яка також входить до його структуру. У концерні не бачать сенсу інвестувати солідні кошти в електрифікацію автомобілів, аудиторія яких звикла до потужних ДВС.

Глава VW Герберт Діесс безпосередньо не підтвердив агентству плани продажу частини концерну, проте зазначив, що Volkswagen дійсно знаходиться на порозі фундаментальних змін - як і автомобільна галузь в цілому.

Volkswagen звинувачують в світову змову

 Дізельгейта виявилося мало. Проти німецького концерну було ініційовано ще один розгляд в Америці, причому на цей раз Південної. Бразильське розслідування показало, що компанія була однією з кількох, які таємно працювали з військовою хунтою 1964-1985 років

Volkswagen уже визнав колабораціоністську позицію керівництва свого місцевого підприємства в той час. Німецький виробник погодився виплатити мільйони компенсацій колишнім співробітникам в Бразилії, які зазнавали переслідувань в роки військової диктатури країни.

Під час проведеного бразильським урядом розслідування з'ясувалося, що Volkswagen була однією з кількох корпорацій, які таємно співпрацювали з військовим керівництвом того часу, щоб виявити підозрюваних в «підривних діях» і профспілкових діячів. Згідно з матеріалами справи, робочі, яких вважали «ворогами держави», були звільнені, заарештовані або піддавалися переслідуванням з боку поліції. Багато згодом потрапили в чорний список і не могли знайти роботу протягом десятиліть.

Volkswagen заплатить 36 мільйонів реалів (5,5 мільйона євро, або 495 мільйонів рублів), з яких приблизно половина призначена для асоціації колишніх співробітників і родичів жертв. Інша частина буде передана на програми з прав людини. Ще 4,5 мільйона реалів підуть на фінансування університетської проекту з пошуку та ідентифікації кісток з підпільних кладовищ диктатури.

Офіційно представлений перший електрокроссовер Volkswagen

 Кросовер із заднім приводом надійде в продаж в Європі в 2020 році, пізніше будуть доступні і повнопривідні модифікації з двома силовими агрегатами

Новинку побудували на модульній платформі MEB (аналог MQB), яку створили спеціально для розробки електромобілів. Довжина машини становить 4584 мм, ширина - 1852 мм, а висота - 1636 міліметрів. Дизайн новинки нагадує концепт Crozz, а також, за визнанням дизайнерів, отримав риси класичних моделей Beetle .

Спочатку в продаж надійдуть задньопривідні кросовери з одним електромотором потужністю 204 кінських сил. Така версія зможе проїжджати без підзарядки до 520 км (WLTP). Максимальна швидкість -160 км на годину. Розгін до сотні у такої машини займає 8,5 секунд. Пізніше клієнтам запропонують повнопривідний ID.4 потужністю 306 кінських сил. Повний набір силових установок поки розкривати не стали. Наприклад, очікується поява автомобіля з 300- і 500-сильною електричними установками.

Skoda займеться розробкою наступного Volkswagen Passat

 Новий Volkswagen Passat , який буде максимально уніфікований з Skoda Superb, з'явиться в 2023 році

Концерн Volkswagen довірив розробку автомобілів сімейства Passat наступного покоління фахівців компанії Skoda, які створять новинку на базі власної моделі Superb . Про це з посиланням на власне джерело повідомляє німецьке видання Auto, Motor und Sport.

Новий Volkswagen Passat, відомий під внутрішнім позначенням B9, побудують на модернізованій версії платформи MQB. При цьому модель буде максимально уніфікована з Skoda Superb не тільки технічно, а й концептуально. Зокрема, Passat з класичного седана перетвориться в ліфтбек з великою похилою дверима багажного відділення. Крім того, в лінійці, як і у випадку з нинішнім поколінням, збережуть універсал Variant і Вседорожний версію Alltrack.

Volkswagen придумав назву для нового кроссовера - воно знову починається на «Т»

 Новий компактний кросовер німецької марки назвуть на честь стародавнього індіанського поселення

Volkswagen опублікував черговий тизер нового компактного кросовера для північноамериканського ринку, який в модельній лінійці бренду розташується перед Tiguan. Тепер стало відомо, що новинка отримає назву Taos - на честь невеликого міста Таос в штаті Нью-Мексико, який відомий древнім індіанським поселенням. Прем'єра автомобіля відбудеться 13 жовтня 2020 року.

За попередніми даними, Volkswagen Taos стане американською версією кросовера Tharu, який вже два роки продають в Китаї. Цей автомобіль позиціонується як глобальної моделі, яка буде продаватися по всьому світу, в тому числі і в Росії.

Volkswagen звинуватив мексиканських доларів в нацизмі

 Офіційний дилер Volkswagen в Мехіко позбувся контракту після того, як в головному офісі марки дізналися про висячому на стіні плакаті з нацистами і «Жуком»

У мексиканських соціальних мережах недавно поширилася фотографія, зроблена в торговому залі офіційного дилера марки Volkswagen в богемному районі Койоакан міста Мехіко. На ній зображений висить на стіні шоурума плакат з чорно-білим знімком культової моделі Beetle в оточенні нацистів з відповідною символікою. Ця новина дійшла до головного офісу Volkswagen у Вольфсбурзі і реакція концерну не забарилася: як повідомляє видання Autoblog, дізнавшись про це, VW розірвав відносини з дилером через нацистського плаката.

Офіційні представники Volkswagen різко засудили демонстрацію в торговому залі зображення, що зв'язує легендарний « Жук » з нацистами і підкреслили свою прихильність захисту людської гідності. «Ми категорично не схвалюємо демонстрацію цих зображень на своїх об'єктах, які демонструють режим, що підкреслює ненависть і дискримінацію в той історичний момент, який, на щастя, залишився далеко позаду», - йдеться у зверненні прес-служби.

У нового Гольфа з'явилася версія «універсал»

 Volkswagen доповнив гамму моделі практичним кузовом універсал, він за традицією позначається словом Variant

Від передньої частини до середньої стійки вантажопасажирська машина аналогічна хетчбеку, але далі кузов тут повністю оригінальний. Габаритна довжина універсала - 4630 мм, на 66 мм більше, ніж у аналогічної модифікації Гольфа VII. Щодо хетчбека у Variant збільшений не тільки задній звис, а й колісна база, вона становить 2680 мм - на 44 мм більше, ніж у базової машини сімейства. Весь приріст дістався заднім пасажирам - у них стало більше простору для ніг.

Обсяг багажника щодо універсала попереднього зразка виріс незначно - на 5 л, тобто він тепер досягає 611 л. У підпіллі є ще 22 додаткових літра корисного об'єму. При складених задніх сидіннях вантажний відсік складає 1642 л. Разом з базовою версією універсалу показали крос-варіант Alltrack - він має обвіс з нефарбованого пластика і підвищений кліренс. Alltrack пропонується тільки з системою повного приводу 4Motion. Інші технічні характеристики аналогічні хетчбеку.

Volkswagen оформив в Росії патент на конкурента Toyota Alphard

 Volkswagen оформив в Росії патент на дизайн нового повнорозмірного семимісного мінівена Viloran, про це свідчить вивантаження з бази Роспатенту

Оформлення охоронних документів необов'язково означає наміру компанії вивести продукт на ринок РФ. Швидше за все, мова йде про простих юридичних формальності, в рамках яких автовиробники патентують зовнішній вигляд своїх автомобілів на території всіх найбільших ринків, щоб гарантовано захистити інтелектуальні права.

Volkswagen Viloran випускається з початку 2020 року, причому його виробляють і продають тільки в Китаї. Довжина кузова Viloran становить 5300 мм, колісна база досягає 3180 мм. Він є прямим конкурентом Toyota Alphard , Honda Odyssey, Mercedes-Benz V-Class, Buick GL8. Передня частина Viloran виконана в стилі купеобразного седана Volkswagen CC, задня - в стилі Teramont. Під капотом у мінівена розташовується 2,0-літрова турбированная «четвірка» потужністю 186-220 к.с. (в залежності від специфікації), працює вона з 7-швидкісним дводисковим «роботом» DSG. В основі новинки лежить фірмова модульна платформа MQB.

Ілон Маск поставив лайк електрокарам Volkswagen

 Під час своєї поїздки в Німеччину глава Tesla прокотився на вже що продається електромобілі Volkswagen ID.3 і оглянув кросовер ID.4, чиї продажі ще не стартували

Можливість протестувати VW ID.3 у Ілона Маска з'явилася під час зустрічі з Гербертом Діссен, яка відбулася в аеропорту Браунсвік. Глава Tesla високо оцінив здатність ID.3 до прискорення, зазначивши, що для цивільної машини потенціал електричної пятідверки цілком достатній. У свою чергу, Дисс заявив, що в рамках концерну Volkswagen за прискорення відповідає Porsche Taycan.

Ілон Маск також похвалив керованість VW ID.3 і наявність ряду електронних асистентів вже в базовій комплектації. Джерела видання Automotive News стверджують, що Ілону Маску дозволили ще й уважно оглянути кросовер ID.4, але проїхатися на ньому не довелося. Інші деталі зустрічі двох видатних діячів електромобільного бізнесу не розголошуються.

У США зробили гігантський Фольксваген Жук

 Ні, це не який-небудь там монстр-трак, а справжнісінький Beetle , тільки збільшений рази в два. Кажуть, що так творці вирішили придушити один зі своїх комплексів неповноцінності

Молодий американець Скотт Таппер спільно з батьком зробив самий безглуздий автомобіль-кастом у всесвіті - величезний Фольксваген Жук розміром приблизно як позашляховик Хаммер! Свій проект Таппер назвали Huge Bug, що і перекладається як «Величезний Жук». Задум автори описують так - у них є класичний Volkswagen Beetle , він їм завжди подобався, але не подобалося відчуття під час поїздки, ніби інші учасники руху хочуть тебе переїхати. Ось вони і вирішили зробити настільки великого Жука, щоб в ньому не переслідувало це нав'язливе стан.

Кастом спирається на рамну платформу від пікапа Dodge , від нього ж узятий двигун - 5,7-літровий бензиновий V8. Творці прогнали через 3D-сканер свій оригінальний автомобіль 1959 року випуску - і вийшла матмоделі зовнішніх поверхонь кузова збільшили на 40%. Потім приступили до виготовлення оригінальних кузовних панелей.

Volkswagen почав виробництво нового кросовера

 Кросовер Volkswagen ID.4 побудували на платформі MEB, і він є серійним втіленням концепту Crozz

Компанія Volkswagen почала серійне виробництво нового кросовера під назвою ID.4. Як повідомляє прес-служба німецького бренду, складання першого електричного SUV марки налагодили на заводі в Цвіккау. Прем'єра новинки відбудеться у вересні нинішнього року. «Volkswagen додає електромобіль в свою лінійку класу компактних SUV, найбільш динамічного сегмента світового ринку, - пояснив генеральний директор марки Volkswagen Ральф Брандштеттер.

Запас ходу у ID.4 становить 500 кілометрів. Спочатку в продаж надійде кросовер з заднім приводом, після будуть доступні і повнопривідні модифікації з двома силовими агрегатами, встановленими на кожній осі. Для новинки буде доступна система швидкої зарядки, яка дозволить поповнити заряд батареї на 80% всього за 30 хвилин.

Volkswagen «переформатує» Passat

 Керівництво Volkswagen визначився з майбутнім среднеразмерного сімейства Passat. У наступному - дев'ятому - поколінні модель стане значно більший і дорожчий

Лінійка європейської версії Passat нинішнього зразка B8 випускається з 2015 року, і останнім часом стали ходити чутки, що заміни їй не буде. На це недавно натякав голова правління VW Group Герберт Дисс (Herbert Diess), в якості доказів він приводив той факт, що покупців у Пасату відбирає з'явився в 2017 році, побудований на тій же платформі і схожий за габаритами спортивний ліфтбек Arteon - його популярність постійно зростає , а затребуваність Пасату, навпаки, падає. Однак після аналізу ринку і нарад керівництво Volkswagen все ж вирішило зберегти Passat в гамі, але в «переформатованому» вигляді.

Ґрунтуватися Пассат дев'ятої генерації буде на тій же фірмової модульної «візку» MQB, яка використовується для моделі нинішнього зразка. Autocar пише, що для наступного Passat платформу MQB можуть використовувати в конфігурації для чеського лифтбека Skoda Superb - там колісна база досягає 2841 мм (+50 мм щодо поточного європейського Пасату). Що стосується варіантів кузова, то їх залишиться два: універсал і седан (або ліфтбек), привід буде як переднім, так і повним. У гамі залишаться класичні ДВС з 48-вольтовими стартер-генераторами, хоча будуть запропоновані і заряджати від розетки гібридні версії. Планується в гамі Пасату і своя чисто електрична версія.

Серійний електрокроссовер VW ID.4 показали на офіційних тізера

 Компанія Volkswagen опублікувала перші офіційні зображення серійної версії кросовера ID.4. Кросовер зовні виявиться схожим на електрохетч ID.3, але отримає власні силові установки

Офіційно зовнішність серійного VW ID.4 поки не розсекречено. Але деякий час тому фотографії електрокроссовера були опубліковані департаментом промисловості Китаю, де новинку планується збирати (хоча випуск кросовера налагодять і в Європі).

На відміну від одномоторного хетча, у позашляховика, побудованого на тій же платформі MEB, будуть повнопривідні модифікації з парою електромоторів - по одному на кожну вісь. За попередніми даними, така силова установка зможе розвивати до 306 к.с. і 450 Нм крутного моменту. Базова ж версія ID.4 отримає єдиний 200-сильний мотор з приводом на задні колеса. Прогнозований запас ходу самих «далекобійних» версій - до 500 кілометрів на одній зарядці.

Volkswagen буде самостійно розробляти АКБ

 Компанія перебудує завод в Теннессі і оснастить його високовольтної лабораторією

Концерн Volkswagen оголосив про масштабне розширення свого американського заводу в місті Чаттануга, штат Теннессі. Там будуть випускати електромобілі для північноамериканського ринку і, зокрема, кросовер ID.4. Прес-реліз з приводу перебудови заводу проілюстрований фотографією серійного кросовера в мінімальному камуфляжі.

Цікаво те, що в місті Чаттануга при заводі буде побудована якась високовольтна лабораторія, в якій стануть розробляти і тестувати як батареї для перспективних електромобілів, так і власне елементи живлення. Volkswagen прямо визнав, що має намір розробляти акумулятори самостійно, а не використовувати в своїх батареях готові рішення постачальників. Раніше тим же шляхом пішла Tesla. Розробка власних акумуляторів, однак, не означає, що їх випуск не буде відданий сторонньої компанії. Принаймні про окремому провадженні елементів живлення в Теннессі в релізі не сказано ні слова.

Новий Volkswagen Golf R спійманий без камуфляжу

 Volkswagen Golf R оснастять дволітровим бензиновим мотором, який видає 333 сили, що на 23 л. с. більше, ніж у аналогічної моделі попереднього покоління

Фотографії «зарядженого» Volkswagen Golf R витекли в мережу. Знімки, машини, яка представлена ??без камуфляжу, опублікував один з користувачів Instagram. На них можна побачити спортивну вихлопну систему із чотирма патрубками, нову емблему підрозділу R і 20 дюймові колісні диски з гальмівними з супортами синього кольору. В салоні машини з'явиться спортивної кермо і цифрова приладова панель.

Технічні характеристики хот-хетча поки тримаються в секреті. За неофіційними даними, Volkswagen Golf R оснастять дволітровим бензиновим мотором, що видає 333 сили, що на 23 л. с. більше, ніж у аналогічної моделі попереднього покоління. Дані про динаміку поки невідомі. Колишній Golf R здатний набирати першу "сотню" за 4,6 с, а його максимальна швидкість з опціональним набором Performance Pack обмежена 270 км на годину.

Volkswagen Touareg прощається з дизелем

 Німецький автовиробник прибере з моторної гами кросовера восьмициліндровий агрегат. Деяким фінальним акордом стане прощальна версія V8 Last Edition

Новинка створена на базі топової комплектації R-Line і доступна з квітами Pure White, Malbec Red, Silicon Gray, Antimony Silver, Deep Black Pearl і Oryx White Pearl. У стандартне оснащення кросовера входить світлодіодна оптика, адаптивна підвіска, 21-дюймові колісні диски і віртуальна приладова панель.

Що стосується мотора, то чотирьохлітровий дизельний двигун V8 розвиває 421 к.с. і 900 Нм крутного моменту, який доступний при 1250 оборотах на хвилину. Мотор працює разом з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу 4Motion. Кросовер здатний прискорюватися до «сотні» за 4,9 сек., А його максимальна швидкість обмежена 250 км на годину.

Volkswagen може перевести класичні Golf, Beetle і Safari до світла

 Німецька марка Volkswagen подала заявку на реєстрацію торгових марок e-Beetle, e-Golf Classic і e-Safari. Під ними, швидше за все, будуть випускати класичні електрокари

Для перетворення раритетів в електромобілі німці відкрили дочірню фірму eClassics. Комп-ЛЕКТА для неї поставляє підрозділ Volkswagen Group Components.

Обидві попередні моделі оснащені начинкою від хетчбека e-up! На задній осі встановлений 82-сильний електромотор, а під підлогою розташували батарею ємністю 36 кВт • ч. Запас ходу складає більше 200 кілометрів.

Простий електрифікацією в eClassics навряд чи обмежаться: наприклад, e-Bulli отримав нову підвіску з регульованими амортизаторами і дискові гальма по колу. VW готова доопрацювати і більш пізні Transporter T2 і T3. Вартість переробок становить 64,5 тисячі євро (5,6 мільйона рублів) без урахування вартості самої машини.

Volkswagen Beetle можуть воскресити у вигляді електрокара

 Volkswagen подав заявку в Бюро інтелектуальної власності Європейського Союзу на реєстрацію товарного знака «e-Beetle», який натякає на повернення легендарного «Жука» з електричною силовою установкою

Volkswagen попрощався з Beetle рік тому: останній екземпляр хетчбека з 80-річною історією зібрали на заводі в мексиканському Пуебла. Тоді глава компанії Герберт Дисс сказав, що «Жук» знятий з конвеєра назавжди. Однак двома роками раніше він же заявляв про те, що в майбутньому хетчбек може вступити в нову епоху електрифікації та «переїхати» на модульну архітектуру MEB, розроблену для «зелених» автомобілів. Beetle на електротязі стане не першою класичною моделлю Volkswagen, відродженої в новому статусі. Відомо, що до 2022 року компанія випустить електричний однооб'емник ID.7 із зовнішністю в дусі класичного Microbus зразка 1950 року.

Виробництвом e-Beetle може зайнятися відділення Volkswagen Group Components, яке спеціалізується на акумуляторах. У минулому році його фахівці представили екземпляр електричного «Жука», зібраний спільно з фірмою eClassics. Електрокар оснастили силовою установкою від сітікара e-up! потужністю 82 кінських сили і батареєю ємністю 36,8 кіловат-години. Запас ходу такого хетчбека склав 200 кілометрів.

50-річному Volkswagen Beetle пересадили мотор V8 від Chevrolet

 Своєрідний хот-род на базі німецького автомобіля отримав прізвисько «Фольксрод»

Щоб вмістити 5,7-літровий двигун, який зайняв місце оригінального чотирициліндрового бензинового мотора об'ємом 1,6 літра і потужністю 50 кінських сил, Beetle позбавили крил. Мотор від Chevrolet доповнили головками циліндрів і кришками клапанів Edelbrock, встановили новий впускний колектор і карбюратор. В оснащення також увійшла триступенева автоматична трансмісія TH350 від TCI Automotive, до сих пір популярна у гонщиків на дрегову дистанцію у чверть милі.

Під пересаджений двигун підігнали шасі і раму «Фольксрода». Спортивні койловеров, якими замінено штатну задню підвіску, легко регулюються і дозволяють змінювати кліренс. У салоні встановили сидіння з посиленою бічною підтримкою і поясними ременями безпеки, а задню частину дводверного автомобіля зайняв паливний бак.

Вседорожний Volkswagen Golf знайшли на тестах

 У сімействі восьмого покоління знаменитого німецького універсала збережеться модифікація Alltrack

Новий Volkswagen Golf Alltrack повинен найближчим часом надійти в продаж - судячи з фотографій, його випробування вже добігають кінця, так як на машині практично відсутній камуфляж. На передній бампер і нижню частину заднього бампера наклеєні якісь дивні смужки, і незрозуміло, що вони повинні приховувати. Можливо, трохи зміниться форма протитуманних фар. Також видно тонкі пластикові накладки на колісних арках, дверях і порогах, а також збільшений дорожній просвіт.

З технічної точки зору секретів бути не повинно. Golf Alltrack буде оснащуватися як бензиновими, так і турбодизельними двигунами, роботом або автоматичною коробкою передач, як нова Jetta , а також системою повного приводу 4Motion.

У Росії відправлять на сервіс нові Volkswagen Transporter і Multivan

 Відкликання автомобілів оголошений через попадання вологи в троси дверей, які може заклинити при низьких температурах

Volkswagen оголосив про відкликання в Росії 271 автомобіля сімейства T6.1 (Transporter, Multivan і Caravelle), які були випущені в 2020 році. Про це повідомляється на сайті Росстандарта. «Причиною відкликання транспортних засобів є можливість проникнення вологи в троси дверей через відсутність ущільнювачів. При температурі нижче нуля це може привести до замерзання тросів дверей », - зазначено в повідомленні.

Volkswagen повідомить власників потенційно несправних автомобілів про необхідність приїхати на сервіс. Крім того, дізнатися, чи потрапляє машина під відкликання, можна за списком VIN-номерів на сторінці Росстандарта. На автомобілях будуть зняті троси дверей, перевірені і при необхідності осушені стисненим повітрям або замінені.

Volkswagen представив оновлений Tiguan

 Volkswagen представив рестайлінговий кросовер Tiguan , який отримав зовнішність у стилі нового Golf і став тим, що підключається гібридом

Рестайлінговий Volkswagen Tiguan можна відрізнити від попередника завдяки дизайну в дусі нового Golf з характерними «бровами» в головних фарах. Передня і задня оптика буде світлодіодним вже в базовій комплектації. Крім того, у кросовера змінилися бампери, стали більше повітрозабірники і радіаторна решітка. Уже в початковій версії Tiguan буде мати віртуальну приладову панель. Автомобіль запропонують з новим інформаційно-розважальним комплексом MIB3.

У Європі лінійка двигунів кросовера включить дволітровий дизельний агрегат потужністю 122 л. с., а також бензинові мотори робочим об'ємом 1,5 і 2,0 л, що видають від 150 до 230 кінських сил. Крім того, Tiguan вперше буде доступний з гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. До її складу входить 1,4-літровий наддувний чотирициліндровий бензиновий двигун потужністю 156 л. с., що працює в парі з 115-сильним електричним мотором і комплектом батарей на 13 кіловат-годин.

У електромобіля Volkswagen ID.3 з'явиться спортивна модифікація

 Що випускається з кінця 2019 року ID.3 - перший серійний Volkswagen , спочатку створений як електромобіль, - обзаведеться спортивною версією. Її ще в жовтні 2019 го анонсував Франк Валш, сьогодні по перспективному спортваріанту ID.3 з'явилася нова інформація.

Як пише британське видання Autocar, на даний момент Volkswagen обговорює спортивну модифікацію ID.3 R. «Це те, на що ми дивимося. Мені подобається ця ідея, але ми повинні вирішити, чи готовий ринок прийняти таку модель », - сказав Франк в новому інтерв'ю.

У 2019 закордонні колеги стверджували, що спортивна модифікація ID.3 R може отримати повний привід, також з'являлася інформація, що такої версії присвоять індекс GTX. Але тепер керівництво Volkswagen, здається, змінило свої плани. «ID.3 може обзавестися повним приводом, але навряд чи він його отримає в першому поколінні. Модифікації GTX не буде, але ми все ще повинні затвердити варіант R з заднім приводом », - додав Франк Валш. Volkswagen ID.3 оснащений 200-сильним електромотором, що приводить в рух задні колеса. ID.3 R, на думку зарубіжних колег, буде комплектуватися 300-сильним двигуном.

У Росії відкликають Volkswagen Polo через неправильні наклейок

 Росстандарт погодив добровільний відгук 1 079 примірників Volkswagen Polo , зібраних і проданих в Росії в 2020 році. Причиною відкликання стала заводська помилка: на другу стійку наклеїли наклейку з неправильним номером Схвалення типу транспортного засобу (ОТТС)

Власникам Polo рекомендують звернутися в дилерський центр для переклеювання таблички - її безкоштовно замінять на коректну. Список із зазначенням VIN-номерів автомобілів з неправильними наклейками розміщений на порталі Росстандарта. Всього за п'ять місяців 2020 року в країні реалізували 16 350 примірників Polo .

У травні в Росії стартував продаж нового Volkswagen Polo. Модель доступна в країні в чотирьох комплектаціях і з трьома варіантами двигунів: бензиновим мотором 1.6 потужністю 90 або 110 кінських сил і 1.4, який видає 125 сил. Вони поєднуються з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач або шестідіапазонним «автоматом». Найпотужніший двигун в лінійці йде в парі з семиступінчастим "роботом" DSG.

Volkswagen оновив Arteon і представив версії Shooting Brake і Arteon R

 Німецька компанія представила оновлену версію моделі Arteon, а заодно вперше вивела версію Шутінг-брейк

Рестайлінговий ліфтбек отримав злегка змінену зовнішність. Фари тепер з'єднані один з одним тонкої світлодіодним смугою. Оновився передній бампер і форма повітрязабірників. Ззаду нововведення ледь помітні: ліхтарі зберегли форму, але оновили графіку. Але головною прем'єрою, зрозуміло, стала версія Shooting Brake. На відміну від традиційних універсалів, тут сильно завалене заднє скло і стійки даху, завдяки чому утворюється більш динамічний силует. При складених задніх сидіннях обсяг багажника становить один тисяча шістсот тридцять дві літри. Це на 75 літрів більше, ніж у лифтбека.

З'явилася і нова техніка. Тепер Arteon може бути гібрида. Версія eHybrid поєднує турбомотор 1.4 TSI ( 156 к.с.) з електромотором (115 л.с.). У сумі виходить 218 л.с. Автомобіль здатний проїхати до 53 км в повністю електричному режимі. Максимальна швидкість без запуску ДВС - 140 км / ч. В Європі також будуть пропонуватися мотори 2.0 TSI (190 або 280 к.с.) і 2.0 TDI (150 і 200 к.с.).

Volkswagen запропонував клієнтам самостійно збирати машини

 Компанія Volkswagen оголосила про запуск нової послуги для своїх клієнтів, які замовили електричний хетчбек e-Golf. Покупці зможуть потрапити на конвеєр в Дрездені і взяти участь в складанні своєї машини

Доступ на територію підприємства буде здійснюватися під суворим наглядом співробітників концерну. Група з чотирьох відвідувачів зможе взяти участь в п'яти етапах складання. Вони зможуть самостійно поставити радіатор охолодження разом з декоративними гратами, встановити ліхтарі, шильдики електричного «Гольфа» і навіть взяти участь в стикуванні силової установки і кузова.

Всі п'ять етапів збірки електрокара займуть 2,5 години. Крім безпосередньої участі, в вартість послуги входить екскурсія з гідом по виробничій та виставкової зоні підприємства, а також десятивідсоткова знижка на все сувенірні товари концерну і напій. Цікаво, чи багато знайдеться охочих на таку послугу, враховуючи той факт, що вона є платною. Хоча, відчуття того, що ти купуєш машину, зібрану тобою ж, багато чого варте ...

Розсекречена зовнішність двох нових кросоверів Volkswagen

 З'явилися фотографії серійних версій електричних кросоверів Volkswagen ID.4 X і ID.4 Crozz

В інтернеті з'явилися фотографії двох нових кросоверів Volkswagen - електромобілів ID.4 X і ID.4 Crozz. Знімки витекли з Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю. Обидві машини зовні нагадують електричний хетчбек Volkswagen ID.3, продажі якого незабаром повинні стартувати в Європі. Кросовери відрізняються один від одного габаритами: довжина ID.4 X склала 4612 мм, а висота - 1640 мм, тоді як ID.4 Crozz вийшов на 48 мм коротше і на 11 мм нижче. Крім того, автомобілі мають різні бампери та інші деякі зовнішні елементи оформлення.

Обидва кросовера оснастять єдиним електромотором на задній осі потужністю 204 кінських сили. У топових модифікаціях комплект батарей дозволить проїхати без підзарядки до 500 кілометрів (по європейському циклу NEDC).

Volkswagen запустив виробництво кросовера Nivus

 Volkswagen запустив виробництво нової моделі - компактного купе-кроссовера Nivus. Цільовим ринком для цього автомобіля є Латинська Америка, навіть за розробку новинки відповідав бразильський філія концерну

Volkswagen Nivus дебютував в кінці травня. В основі автомобіля лежить платформа MQB-A0, яка вперше використовувалася на моделі Polo останнього покоління. На паркетнике застосовуються передні стійки McPherson і задня напівзалежна підвіска. По кузову кросовер частково уніфікований з бюджетним седаном Virtus (випускається в Бразилії з 2018 року). Спільними у них є частина силового каркаса і деякі елементи кузова (передні двері).

Довжина автомобіля складає 4266 мм, тобто Нівус трішки більший, ніж Volkswagen T-Roc і Volkswagen T-Cross. Розмір колісної бази - 2566 мм. Обсяг багажника - 415 літрів. Під капотом встановлений мотор 200 TSI. Але 200 - це не потужність і не скорочене від обсягу 2,0 л, а всього лише маркетингове позначення. Насправді це 3-циліндровий 1,0-літровий двигун. Він розвиває 128 к.с. на етанолі або 116 к.с. - на бензині. Вибирати південноамериканцям не доведеться не тільки двигун, а й трансмісію: буде доступний лише 6-ступінчастий "автомат". Привід - тільки передній.

У Volkswagen змінився генеральний директор

 З 1 липня 2020 генеральним директором компанії Volkswagen стане 51-річний Ральф Брандштеттер

З 2018 року Брандштеттер займає посаду головного операційного директора марки. Топ-менеджер змінить Герберта Дисса, який залишається главою всього концерну Volkswagen Group. В першу чергу Брандштеттера належить розібратися з проблемами електроніки хетчбека ID.3, через які продажі електромобіля можуть відкласти. Також йому необхідно остаточно врегулювати всі претензії з постраждалими від дізельгейта клієнтами.

Ральф Брандштеттер, інженер за освітою, працює в концерні Volkswagen з 1993 року. У 1998 році він став главою відділу закупівель компонентів для шасі і трансмісії, а з 2005 року керував усіма закупівлями в Seat . У 2015-му увійшов до ради директорів концерну.

Volkswagen розкрив зовнішність і назва універсала Arteon

 Volkswagen анонсував швидку прем'єру універсалу Arteon, який отримає приставку Shooting Brake в назві, і оновленого лифтбека Arteon

Сімейство Arteon не тільки поповниться універсалом, а й обзаведеться новим обладнанням. Наприклад, оновлений ліфтбек отримає мультимедійної системи MIB3 з можливістю поновлення по повітрю і автопілот другого рівня, який працює на швидкості до 210 кілометрів на годину. Не виключені і зміни в моторній гамі, зокрема, поява гібридної версії.

На європейському ринку Arteon продається з 2017 року. Очікується, що, крім універсалу, розкритого на тізері, в сімейство увійде «заряджена» R-версія з 330-сильним мотором від Golf R. За однією з версій, її можуть показати одночасно з Arteon Shooting Brake. Що ж стосується появи Arteon в Росії, то воно повинно відбутися вже в цьому році. Раніше модель отримала Схвалення типу транспортного засобу: для росіян заявили версії з дволітровим двигуном потужністю 280 і 190 кінських сил і безальтернативний семиступінчастий "робот" DSG.

Volkswagen показав найменше крос-купе на базі Polo

 У Бразилії дебютував компактний кросовер Volkswagen Nivus, створений на базі Polo нового покоління

Кросовер, розроблений в Бразилії, призначений для ринків, що розвиваються, в тому числі Південної Америки і Африки. При цьому модель повинна з'явитися і в Європі. Автомобіль розділить основні вузли і агрегати з седаном Virtus, який, в свою чергу, створений на базі Polo нового покоління. Кросовер побудований на спрощеній модульній платформі MQB-A0 c передніми стійками McPherson і задньої напівзалежної підвіскою ззаду. Агрегат передає привід виключно на передні колеса.

У Південній Америці Volkswagen Nivus буде доступний тільки з трициліндровим наддувним мотором робочим об'ємом 1 літр. При роботі з бензином він розвиває 116 л. с., а на етанолі віддача зросте до 128 кінських сил. Двигун діє разом з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. У Бразилії продажі кросовера почнуться влітку 2020 року.

Автомобілі бюджетного бренду Jetta можуть прийти в Росію

 У лютому 2019 року Volkswagen запустив новий бюджетний автомобільний бренд - Jetta, поки моделі його продаються тільки в Китаї. Первістками стали кросовери VS5 і VS7, а також седан VA3. Ці машини були прихильно прийняті в КНР, і тепер концерн розглядає можливість виходу бренду на інші ринки, в тому числі в Росію

В інтерв'ю Automotive News Europe президент Jetta Харальд Мюллер сказав, що бренд завоював близько 1% частки ринку нових автомобілів, що є відмінним показником для нової марки. «Успішний старт, звичайно, також викликав інтерес з боку інших ринків у світі Volkswagen», - сказав Мюллер.

Фактично, Jetta не мають технічних відмінностей від соплатформенних моделей Volkswagen або Skoda . У той же час вони коштують трохи дешевше. Volkswagen багато років роздумував над тим, як створити бюджетний бренд. Ймовірно, компанія надихалася прикладом Renault і її Dacia. Однак замість покупки вже існуючої марки, яких у Volkswagen Group і без того вистачає, концерн вирішив створити штучний бренд, названий на честь популярної моделі.

Поки топ-менеджер не представив детального плану з виведення Jetta за межі Китаю. Ймовірно, найбільш пріоритетними ринками стануть Росія і країни Азії, в тому числі Філіппіни, Індонезія і Таїланд.

Volkswagen виведе на російський ринок ще три моделі

 Компанія взяла на себе подібні зобов'язання в рамках Спеціального інвестиційного контракту (Спіка), затвердженого Мінпромторгу

В рамках укладеного з Мінпромторгу спецінвестконтракта Volkswagen Group має намір інвестувати в Росії 61,5 мільярда рублів до 2028 року. У Спіка також перерахована і продукція, яку випустять в рамках контракту - це будуть не тільки нові Skoda Octavia і Rapid, кросовери Skoda Kodiak і Karoq, але раніше не представлений на російському ринку компактний кросовер Volkswagen Tarek, а також «великорозмірний позашляховик» і « нова модель компактного позашляховика ». Які саме це машини, не уточнюється.

Як повідомляє журнал "За кермом", Volkswagen Tarek повинні почати виробляти в Росії орієнтовно вже в цьому році, а однією з імовірних проммайданчиків називали завод Групи ГАЗ у Нижньому Новгороді. Однак через пандемію коронавируса плани могли зрушити. Причому спочатку передбачалося, що машина добереться до нас під назвою Tharu, але, мабуть, вирішили, що благозвучнее для нашого вуха буде все ж Tarek.

Wednesday, October 21, 2020

VW звинуватили в створенні образливою реклами.

 Компанія Volkswagen видалила зі свого інстаграма рекламний ролик, присвячений хетчбеку Golf нового покоління. Промо-відео здався образливим і расистським

Напрошується логічне запитання - що ж такого в цьому ролику образливого? Ну, там був темношкірий чоловік і велика біла рука. Пояснюємо, за сюжетом чорношкірий чоловік зацікавився новим Гольфом, але його як маріонетку відігнала від машини велика біла рука. У коментарях до відео багато обурилися самим роликом, а деякі помітили, що ресторан, де в результаті виявляється хлопець, називається Petit Colon ( «маленький колоніст»). Інші звернули увагу на те, що в якийсь момент з букв вибудовується образливе сленгове слово, яким в Німеччині називають чорношкірих.

Спочатку офіційний акаунт Volkswagen захищав рекламу в коментарях інстаграма, але потім її видалили. Представники компанії вибачилися і заявили, що проведуть внутрішнє розслідування і покарають винних. Інтерес але, якби біла рука вручала б "Оскара" цього чоловіка, може бути реакція була б прямо протилежною?

Volkswagen відкличе нові Touareg в Росії через протікання масла

 Німецька марка відправить в ремонт більше 1 тисячі кросоверів Touareg нового покоління

Volkswagen оголосив про відкликання в Росії одна тисяча дев'яносто дев'ять кросоверів Touareg нового покоління, які були випущені в 2019 році. Причиною акції стала ймовірність протікання масла, повідомляється на сайті Росстандарта. Сервісна кампанія оголошена у зв'язку з «можливістю витоку трансмісійного масла, викликаної недоліками зварного з'єднання трубки трансмісійного масла».

Volkswagen повідомить власників потенційно несправних автомобілів про необхідність приїхати на сервіс. Крім того, дізнатися, чи потрапляє машина під відкликання, можна за списком VIN-номерів на сторінці Росстандарта. На автомобілях замінять трубку трансмісійного масла.

У березні 2020 року Volkswagen оголошував про відкликання нових Touareg , які відправили на сервіс через несправність в системі рульового управління, здатної привести до втрати контролю над автомобілем.

Стартували продажі нового Volkswagen Polo

 Volkswagen оголосив про старт прийому замовлень на ліфтбек Polo, який був розроблений спеціально для російського ринку

Як і раніше, Volkswagen Polo пропонують з 1,6-літровими атмосферними двигунами потужністю 90 і 110 л. с., а також з 1,4-літровим наддувним мотором, що видає 125 кінських сил. Базовий агрегат діє з механічною коробкою передач, а 110-сильний мотор може також працювати з шестиступінчастим "автоматом". Топова «турбочетверка» йде з семідіапазонний «роботом» з двома зчепленнями.

У базовій комплектації Origin автомобіль оснащений світлодіодними головними фарами, 15-дюймовими сталевими колесами, центральним замком, обігрівом заднього скла, а також інформаційно-розважальним комплексом з 6,5-дюймовим сенсорним дисплеєм з чотирма динаміками і підтримкою інтерфейсів Apple CarPlay і Android Auto.

У Volkswagen заявили, що Нюрбургринг - шлак

 Технічний директор Volkswagen Маттіас Рабе заявив, що репутація «Північної петлі» Нюрбургринга, як кращого полігону для випробування їздових характеристик, переоцінена. За його словами, для звичайних автомобілів важливіше інші якості

Свою точку зору Маттіас Рабе обгрунтував в бесіді з британським Autocar: на думку технічного директора Volkswagen, для тестування «цивільних» машин важливий не сам Нюрбургринг, а сукупність траси і сільських доріг, що ведуть до неї.

Розвиваючи свою думку, Рабе дав зрозуміти, що в ході доведення нового Volkswagen Golf GTI інженерам важливо було не так зробити автомобіль швидким на трасі, скільки побудувати збалансований хетчбек, «на якому буде приємно їхати додому з Нюрбургринга». Але в той же час топ-менеджер визнає, що для доведення спорткарів, гоночних машин і деяких спецверсій альтернатив Нюрбургрингу як і раніше не багато.

Volkswagen готує гібридний 410-сильний Golf R +

 У 2014 році глава відділу розробок силових установок VW Хайнц-Якоб Нойсер заявляв, що ця машина піде в серію. З тих пір пройшло шість років, і тепер чутки про вихід 400-сильного Гольфа знову набирають обертів

Як повідомляє австралійський портал Which car ?, Volkswagen нарешті має намір повернути свої позиції в сегменті спортивних хетчбеків завдяки новій модифікації Golf R. У 2017-му Honda представила 316-сильний Civic Type R, Hyundai в тому ж році обзавівся 275-сильним i30 N , не варто забувати і про Mercedes-AMG A45 S з його 2,0-літровим мотором потужністю 421 к.с. З цими машинами звичайному Golf Type R конкурувати досить непросто, і відстоювати честь марки в майбутньому буде гібридний Golf Type R +. Під капотом у нього розташується гібридна силова установка, до складу якої увійде все той же 2,0-літровий турбомотор, електродвигун на задній осі, а також високовольтна батарея в районі ніг задніх пасажирів. Сукупна потужність системи становитиме 410 к.с.

За даними колег, ідея цієї концепції для Golf R + обговорювалася в головному офісі Volkswagen у Вольфсбурзі, причому бос VW Group Герберт Дисс сказав, що є її прихильником. Проте поки неясно, коли ж цей проект буде реалізований. Зарубіжні колеги пишуть, що мова знову йде про довгострокову перспективу і Golf R + може з'явитися не раніше 2023 року. Цілком можливо, що дебют відкладуть до 2024-го, коли німецький хетчбек буде святкувати 50-річчя модифікації GTI.

Volkswagen починає відмовлятися від дизелів

 Технічний директор Volkswagen Маттіас Рабе заявив, що дизельні агрегати можуть з часом зникнути з гами двигунів компактних легкових моделей і залишитися прерогативою позашляховиків і комерційного транспорту

На думку Маттіаса Рабе, до відмови від дизелів на компактних моделях призведе посилення європейських екологічних стандартів. Щоб привести малолітражні турбомотор у відповідність нормам Євро-7, автовиробникам доведеться інвестувати великі кошти, що зробить дизелі необгрунтовано дорогими.

Технічний директор Volkswagen підкреслив, що для моделей на зразок Polo і Golf модернізація дизелів буде економічно недоцільною, однак для важких позашляховиків з великим аеродинамічним опором мотори на «важкому» паливі поки залишаться актуальними. У той же час екологічні норми Євро-7 планують зробити обов'язковими до 2025 року, так що як мінімум п'ять років конвеєрного життя у економічних дизельних малолітражок є.

Volkswagen втомився від кросоверів

 Компанія Volkswagen не планує в найближчому майбутньому поповнювати лінійку кросоверів і позашляховиків, так як їх вже налічується 14

За словами глави відділу досліджень і розробок Volkswagen Френка Велша, кросовери до сих пір знаходяться в тренді, але Volkswagen і так випустив достатню кількість таких моделей для різних ринків. «Нам не потрібно ще десять позашляхових моделей, ми повинні зосередитися на випуску бестселерів», - заявив він.

Більш того, компанія має намір поступово скоротити кількість моделей, що базуються на масштабованій платформі MQB. Уелш не назвав конкретні автомобілі, які можуть пустити під ніж, проте Autocar передбачає, що мова йде про Arteon, Touran і Passat . Разом з тим Volkswagen займеться електрифікацією модельного ряду. Кросовери, побудованих на MQB, які на сьогоднішній день пропонуються з двигунами внутрішнього згоряння, замінять на електромобілі з лінійки ID.

Концерн Volkswagen Group може продати не лише Bugatti, але і Lamborghini

 Volkswagen Group може продати відразу кілька належних йому автомобільних брендів, які не орієнтованих на масові автомобілі Volkswagen має н...